IT-konsult inom Microsoft Windows

IT-konsult inom Microsoft Windows

Att jobba som IT-konsult är ett varierande och utvecklande yrke. Det är ett väldigt brett område så det kan vara klokt att försöka bli expert inom ett visst område som att exempelvis bli proffs på allt som har med Microsoft Windows att göra. Att ha spetskompetens är extra bra om du vill jobba som konsult i egen regi. Om du är egenföretagare är det viktigt att du når ut till nya kunder för att få nya uppdrag. Ett tips är att du anlitar en webbyrå som kan utveckla en riktigt bra hemsida till dig. De kan även vara behjälpliga med allt inom digital marknadsföring. Att bygga en bra webbplats är komplext och det är mycket att tänka på för att lyckas på ett bra sätt. En bra webbplats och en genomtänkt digital marknadsföring kan öka företagets intäkter och vara det som avgör om ditt företag överlever eller inte. Det är helt klart värt investeringen att anlita en webbyrå för att ha en webbplats i toppklass. De kan även hjälpa dig med grafiska saker.

Digital närvaro är viktigt för att hitta kunder

På webbplatsen kan du ha en portfolio som visar upp dina färdigheter. Du kan se webbplatsen som ditt ansikte utåt, den ska representera dig på ett bra och professionellt sätt. Om du inte finns på nätet eller inte går att hitta finns du heller inte. Det är väldigt svårt att få nya uppdrag om du inte går att hitta eller kommer upp i relevanta sökningar. Idag förväntar sig i princip alla att kunna hitta allt och alla på nätet. På webbplatsen är det viktigt att det framgår att du har en spetskompetens och vad just du kan tillföra för värde till en ny kund

Uppdragen är varierande

Som IT-konsult är det inte sällan som du jobbar hos kunden som anlitar dig. Kunden debiterar dig varje timme du arbetar åt dem. Ni kommer ofta överens om vilken vad du ska fakturera per timme, hur långt uppdraget sträcker sig och hur många timmar som du förväntas att arbeta. Längden på ett konsultuppdrag varierar och om du jobbar som egenföretagare kan du själv bestämma vilka uppdrag som du vill tacka ja till och inte. Som Microsoft Windows-konsult kan du även inom det området nischa dig om du vill. Det är en fördel om du är intresserad och tycker att det är ett roligt område när du ska nischa dig och skaffa dig expertkompetens.

dante