Fördelar med att använda Microsoft Windows

Fördelar med att använda Microsoft Windows

Microsoft Windows är ett operativsystem som nog de flesta känner till. Det finns både i laptops, stationära datorer och i telefoner. Om man inte har operativsystemet sedan innan kostar det dock en slant att köpa. Det finns dock ett par fördelar med att använda sig av just det här operativsystemet.

De flesta program fungerar i operativsystemet

När det gäller spel och program kan det vara så att de inte fungerar på alla operativsystem. Windows är dock så pass gammalt att i regel all mjukvara fungerar. Om man till exempel vill använda en tjänst för att skapa nyhetsbrev kan man i regel räkna med att den fungerar i Microsoft Windows. Använder man ett annat operativsystem som till exempel Ubuntu eller Linux kan det vara lite svårare.

Man kan använda kompabilitetslägen

Microsoft Windows har också så kallade kompabilitetslägen. Det betyder att man kan starta upp program som egentligen inte fungerar i den nyaste versionen av Windows. Det här är en stor fördel för alla som vill spela äldre spel eller använda gamla program.

Många guider finns tillgängliga

Eftersom det är så många som använder Microsoft Windows finns det också många guider och hjälpsajter man kan besöka om man har något problem med operativsystemet. Det finns också support från Microsoft som kan hjälpa till vid eventuella problem. Använder man ett annat operativsystem är det inte alltid lika enkelt att få hjälp. Eftersom operativsystemet är så pass välkänt kan man ofta också ställa frågor i forum online för att få snabb hjälp.

Relativt säkert att använda

De allra nyaste versionerna av Microsoft Windows har både inbyggd brandvägg och ett inbyggt virusskydd. Det finns dock en hel del datorvirus som kan ta sig igenom dem och det kan alltså vara bra att ha separata skydd. Många gånger kan man höra att andra operativsystem är säkrare än Windows och att de inte kan infekteras med datorvirus men det är inte riktigt sant. Med tanke på att Windows är ett av de allra populäraste och även äldsta operativsystemen är det kanske inte så konstigt att flest datorvirus kan infektera de enheterna. Så länge man ser till att skanna igenom sina enheter då och då är man i regel inte mer utsatt än om man har andra operativsystem.

Enkelt att hantera

Microsoft Windows är ett operativsystem som är relativt enkelt att hantera. Menyerna är väldigt tydliga och man kan enkelt klicka sig fram till det program man vill använda. Även de äldre versionerna av operativsystemet har varit enkla att handskas med och det är en av anledningarna till att det fortfarande är så pass välanvänt i dag. Människor över hela världen har helt enkelt vant sig vid att använda Windows i sin vardag.

dante