Hjälp – Microsofts support

Hjälp – Microsofts support

 

Vi har väl alla varit där, med en dator som strular eller ett system som inte gör som vi önskar. Det är så vanligt att till exempel PC för alla skrivit en artikel om hur mycket arbetstid som förloras på grund av datorstrul. Microsoft har en supportsida där mycket av hjälpen finns på svenska. Där går det att få svar på de flesta frågor som kan dyka upp, vilket kan lösa nästan alla problem.

Hur gör man för att hitta rätt information?

Den som surfar från Sverige kommer automatiskt att omdirigeras till den svenska versionen av Windows supportsida. Man möts då av en sökruta där det är möjligt att skriva in sökord som beskriver det problem man önskar hjälp med. Det finns också en rad ikoner så det är möjligt klicka sig direkt till den Microsoft-produkt som strular. Det går att komma direkt till bland annat information om Office, Outlook och Skype, och självfallet också Windows.

Efter att man klickat sig till sidan för hjälp med Windows är det möjligt att välja den aktuella versionen av operativsystemet i en lista. Eftersom versionerna av operativsystemet skiljer sig åt är det bra att göra det så att informationen blir anpassad efter rätt version. När rätt version är vald kommer en lista med de vanligaste frågorna upp.

dante