Tips när du ska använda Microsoft Windows

Tips när du ska använda Microsoft Windows

Idag finns det ett antal olika operativsystem som kan användas i datorer ute på marknaden, men ett av de absolut största är Microsoft Windows. Väldigt många använder sig av detta operativsystem, men alldeles för många vet alldeles för lite om hur det fungerar. Här kommer därför några tips på vad du kan tänka på när du använder en dator med detta operativsystem.

Använd utforskaren

Alltför många har sett någon sitta vid datorn och gråta och torka tårarna med pappershanddukar frustrerad över att hen inte vet hur hen ska hantera sin dator. Många tappar bort sig och vet inte vad de gör på datorn, vilket program de är inne på eller hur de kommer dit de vill. Ett bra tips är att använd Microsofts utforskare för att navigera inne på datorn. Genom den kan du lättare navigera och hitta fram till allt som ligger sparat på datorn.

Skapa genvägar

Om du inte har tid eller ork att sätta dig in i hur datorn fungerar eller var du kan hitta allt kan du be om hjälp. Någon lite mer kunnig kan hjälpa dig att skapa genvägar på skrivbordet till alla funktioner du behöver tillgång till. På så vis kommer det att bli lättare att navigera i Windows och du behöver inte lära dig allt från grunden.

dante