Windows i tiden

Windows i tiden

Ända från starten har Microsoft legat i framkant för den digitala utvecklingen, och få namn är så förknippade med framgång som Bill Gates. För att lyckas hänga med i tekniken och tilltala konsumenter gäller det inte bara att skapa användarvänliga produkter, men också nå ut till potentiella kunder genom smarta kampanjer som ligger rätt i tiden. Ett klassiskt exempel på detta är reklamkampanjen för lanseringen av Windows 95 då Microsoft valde att skapa en video tillsammans med de ikoniska karaktärerna Rachel och Chandler från tv-serien Vänner. Skådespelarna Matthew Perry och Jennifer Aniston spelade in en timme lång instruktionsvideo för det nya operativsystemet. Videon kan idag kännas förlegad, men då den skapades kunde den inte vara mer aktuell.

Viktiga uppdateringar som förenklar vardagen

Vid varje uppdatering av Windows operativsystem har Microsoft gjort sitt yttersta för att förbättra användarupplevelsen. När Windows 98 skapades hade man särskilt internetanvändande i åtanke, och det nya operativsystemet togs väl emot av kunderna. Redan året därpå, 1999, släppte Microsoft en uppdaterad version av Windows 98 för att tillgodose det växande behovet av stöd för DVD och USB. Microsofts innovativitet har lett till många uppskattade produkter, och utvecklingen håller i sig. Idag återfinns Windows som operativsystem också i mobila produkter såsom smartphones, och företaget producerar också egna smartphones under namnet Microsoft Lumia. Med en sådan mobil kan du kontrollera det mesta i vardagen, från att skapa en integrerad kalender till att ladda familjens elbil via laddboxar med smarta elavtal.

Ett företag att räkna med

Microsofts framgångar är många, och det är verkligen ett företag i ständig förändring. Som konsument är det inte alltid så lätt att följa med i svängarna, men med varje ny produkt och uppdatering har företaget alltid som mål att förbättra användarupplevelsen för sina kunder, både kommersiellt och privat. När Windows XP, en av de mest uppskattade operativsystemen, visade sig ha problem med säkerheten var Microsoft inte sena med att bemöta detta. Bill Gates startade ett initiativ för att utforma en uppdatering som skulle stärka skyddet och förhindra attacker. Microsoft lärde sig av sina misstag och arbetade med att förbättra säkerheten i de kommande Windows-versionerna.

Uppskattat och erkänt märke

Genom åren har Microsoft hyllats inte bara av privatpersoner och företagare, men också från kritiska granskare inom branschen. Redan 1993 fick de en utmärkelse av Fortune Magazine, som året mest innovativa företag i USA, och många fler utmärkelser och priser skulle det bli. 2018 kammade företaget hem ett pris från Disability-Smart Awards för sina användarvänliga produkter. Priset uppmärksammade teknologiska initiativ som Microsoft tagit för att förbättra tillgängligheten av sina produkter med hänsyn till personer med funktionsvariationer. Året därpå fick företaget ytterligare en utmärkelse, den här gången för sitt antivirusprogram, från ett tyskt företag som arbetar med att testa olika AV-system. Precis som alla teknikjättar har Microsoft ett evigt arbete med förbättring och utveckling, men deras framgångar talar för sig själva.

dante